Informacija

Naujos prekės

Specialūs pasiūlymai

Privatumo politika

Ši Privatumo politika informuoja apie svetainės lankytojo turimas duomenų subjekto teises, tvarkomus asmens duomenis, jų panaudojimą ir pateikia kitą svarbią informaciją. Pabrėžiame, kad gerbiame svetainės lankytojų privatumą bei siekiame apsaugoti lankytojų asmens duomenis.

Internetinio puslapio duomenų valdytojas – MB “Gedomaksis”. Įmonės kodas – 303259541, adresas – Veiverių g. 9B-62, LT-11346 Vilnius. Tel. +370 672 13 081, el. paštas: info@xpadangos.lt

Internetinio puslapio duomenų tvarkytojas – UAB „Solidus kodas“. Įmonės kodas – 304447806, adresas – Vasario 16-osios g. 46, LT-76291 Šiauliai. Tel. +3706 405 2717, el. paštas: info@soliduskodas.lt

Asmens duomenys

Asmens duomenys yra bet kokia informacija, susijusi su gyvu asmeniu, kurios pagalba yra nustatoma arba gali būti nustatyta asmens tapatybė. Asmens duomenų pavyzdžiai: vardas, pavardė; namų adresas; asmens tapatybės kortelės numeris ir pan.

Tvarkomi asmens duomenys ir jų panaudojimas

Svetainėje www.xpadangos.lttvarkomi šie asmens duomenys apie vartotoją:

·      Vardas, pavardė. Duomenys tvarkomi siekiant identifikuoti asmenį bei tinkamai suteikti paslaugas (įvykdyti sutartį);

·      Lytis (neprivaloma pateikti šios informacijos). Duomenys tvarkomi siekiant identifikuoti asmenį;

·      Gimimo data (neprivaloma pateikti šios informacijos). Duomenys tvarkomi siekiant identifikuoti asmenį;

·      Šalis. Duomenys tvarkomi siekiant identifikuoti asmenį;

·      Papildoma informacija (neprivaloma pateikti šios informacijos). Duomenys tvarkomi siekiant atsižvelgti į svetainės lankytojo poreikius bei tinkamai suteikti paslaugas (įvykdyti sutartį);

·      El. paštas. Duomenys tvarkomi turint tikslą su Jumis susisiekti bei pranešti svarbiausią informaciją apie teikiamas paslaugas;

·      Pristatymo adresas (gatvė, namo numeris, miestas, pašto kodas). Šie duomenys reikalingi siekiant Jums pristatyti užsakytas prekes nurodytu adresu;

·      Kontaktinio telefono numeris. Duomenys tvarkomi turint tikslą su Jumis susisiekti bei pranešti svarbiausią informaciją apie teikiamas paslaugas (pvz.: prekės pristatymo laikas);

·      Svetainėje sukurtos paskyros slaptažodis. Duomenys apie slaptažodį tvarkomi siekiant suteikti lankytojui galimybę prisijungti prie asmeninės paskyros svetainėje;

·      Paskyros registravimo data. Svetainės lankytojui sukūrus paskyrą, galime matyti kada ši paskyra buvo registruota. Pagal minėtą informaciją žinome svetainės vartotojo paskyros aktyvumą bei naikiname neaktyvias paskyras;

·      Komunikacija, kuria apsikeičiame bendraudami el. laiškais, trumposiomis SMS žinutėmis ar naudodamiesi socialiniais tinklais. Duomenys tvarkomi siekiant atsakyti į Jūsų klausimus, reaguoti į pateiktas pastabas, taip pat klientui suteikti norimą informaciją apie prekę bei prekės pristatymą. Komunikacija padeda gerinti mūsų teikiamas paslaugas bei padeda užtikrinti tinkamą paslaugų vykdymą;

·      Slapukus. Tvarkome duomenis apie slapukus siekdami sužinoti svetainės vartotojo elgseną svetainėje;

·      Informaciją apie išreikštą sutikimą/nesutikimą su svetainės taisyklėmis bei IP adresą iš kurio minėtas sutikimas/nesutikimas buvo duotas. Duomenys tvarkomi siekiant patvirtinti faktą, jog sutikote/nesutikote su svetainės taisyklėmis.

Atkreipiame dėmesį, kad duomenyssusiję su paslaugų teikimu yra svarbūs siekiant įvykdyti mūsų įsipareigojimus klientui (t.y. įvykdyti sutartį), todėl negalėsite atsisakyti gauti minėtųduomenų.

Duomenų subjekto turimos teisės

Jūs turite teisę:

·      Susipažinti su savo asmens duomenimis, kurie yra laikomi ir tvarkomi www.xpadangos.lt svetainės asmens duomenų valdytojo. Jeigu manote, kad informacija apie Jus yra neteisinga ar netiksli, galite reikalauti, kad ji būtų ištaisyta;

·      Prašyti, kad apie Jus esanti informacija būtų ištrinta. Šia teise galite tiesiogiai pasinaudotiištrinant savo profilį;

·      Prieštarauti asmeninės informacijos apdorojimo būdams, kurie pasitelkiami Jūsų asmeninių duomenų tvarkymo metu, taip pat, kuomet Jūsų duomenys tvarkomi kitu teisinių pagrindu nei buvo duotas sutikimas. Ši teisė apima ir tiesioginę rinkodarą;

·      Prašyti, kad būtų apribotas Jūsų asmeninių duomenų tvarkymas, net ir esant teisėtam pagrindui tai atliki;

·      Bet kuriuo metu atšaukti sutikimą tvarkyti Jūsų asmens duomenis (nors duomenys buvo tvarkomi teisėtai);

·      Perkelti duomenis, t. y. prašyti el. parduotuvės valdytojo savo asmeninės informacijos kopijos, kuri pateikiama įrenginių nuskaitomu formatu arba ją perduoti trečiajai šaliai (paslaugų teikėjui). Ši teisė gali būti įgyvendinta ir Jūsų pačių, nes svetainėje yra suteikta galimybė išeksportuoti duomenis, kuriuos pateikėte duomenų valdytojui. Už pakartotinį duomenų kopijos darymą gali būti taikomas mokestis proporcingas administravimo išlaidoms.

Prašymai, prieštaravimai ir atšaukimai bus vykdomi vadovaujantis galiojančiomis duomenų apsaugos nuostatomis ir taisyklėmis. Norėdami pasinaudoti aukščiau nurodytomis teisėmis, susisiekite su mumis el. paštu info@xpadangos.lt

Slapukai

Slapukai yra nedidelės apimties duomenų failai, kurie atsiunčiami į Jūsų įrenginį, kai lankotės mūsų svetainėje, jie renka informaciją apie naršymo istoriją, lankytojo elgesį bei jo pasirinkimus, nustatymus. Slapukai įprastai įrašo tik tam tikrą anoniminę informaciją, kai vartotojui priskiriamas unikalus numeris, pagal kurį galima atskirti vieną vartotoją nuo kito. Kitaip tariant, slapukų pagalba surinktoje informacijoje nėra Jūsų asmeninių duomenų.

Slapukai leidžia pagerinti Svetainės lankytojų aptarnavimą ir suteikti jiems pritaikytą turinį. Tuo pat metu, slapukai padeda individualiai pritaikyti pasiūlymą, todėl Jus gali pasiekti informacija atitinkanti Jūsų interesus, tokiu būdu užtikrinant kuo geresnę ir patogesnę naršymo patirtį mūsų svetainėje.

Surinkti duomenys naudojami lankytojo atpažinimui (identifikavimui), informacijos susijusios su pirkiniais, kurie yra įdedami į prekių krepšelį išsaugojimui, el. parduotuvės lankomumo statistikos ir  naudotojo elgsenos modelių rinkimui/formavimui.

Statistinei analizei naudojamas „Google Analytics“ įrankis, kuris taip pat veikia pasitelkdamas slapukus. Pagrindinis šio įrankio tikslas yra analizuoti naudotojo elgseną, naudojimąsi svetaine ir kurti ataskaitas apie veiklą svetainėje ir kitą statistinę informaciją. Slapukų surinkti duomenys, įskaitant Jūsų IP adresą (ar jo dalį), dažniausiai yra perkeliami į  „Google“ serverius, tokiu būdu kompanija gali naudoti minėtą informaciją. Jūs galite nesutikti, kad „Google Analytics“ rinktų Jūsų naršymo informaciją ir į naršyklę įsidiegti specialų papildinį, kurį rasite adresu https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Mūsų el. parduotuvė naudoja socialinio tinklo „Facebook“ papildinį. Jūsų apsilankymo metu užmezgamas ryšys su šio socialinio tinklo serveriais. Tokiu būdu „Facebook“ gauną informaciją apie tai, kad Jūs atidarėte mūsų el. parduotuvės tinklapį, net jeigu neturite „Facebook“ paskyros ar iš jos esate atsijungę. Ši informacija kartu su Jūsų IP adresu perduodama minėtos kompanijos serveriams. Jeigu lankantis mūsų svetainėje esate prisijungęs prie „Facebook“ paskyros, tuomet apsilankymas gali būti susietas su paskyra. Jums paspaudus „like“, „share“ mygtukus arba ant Facebook puslapio pavadinimo, ši informacija taip pat perduodama socialiniam tinklui. Minėti duomenys gali būti panaudoti reklamai, rinkos tyrimams ir puslapių kūrimui, atsižvelgiant į vartotojų poreikius. Todėl jeigu nenorite, kad Jūsų duomenys būtų susieti su svetaine, prieš naršant mūsų svetainėje atsijunkite nuo socialinio tinklo paskyros. Apie tai, kaip „Facebook“ renka ir saugo duomenis plačiau galite sužinoti perskaitę jų privatumo politiką https://www.facebook.com/about/privacy

Lentelėje apačioje, pateikiami visi slapukai kurie naudojami www.xpadangos.ltsvetainėje.

Slapuko pavadinimas

Aprašymas

Sukūrimo momentas

Galiojimo laikas

Naudojami duomenys

Sistemos slapukai

PrestaShop_slapukas

Slapukas, naudojimas vartotojo sesijai palaikyti naršant svetainėje.

Įėjimo į puslapį metu.

2 valandos

Unikalus identifikatorius

Google analytics / tag manager slapukai

_gid

Google Analytics slapukas naudojamas naudotojo atpažinimui.

Įėjimo į puslapį metu.

24 valandos

Unikalus identifikatorius

_gat

Google Analytics slapukas reikalingas užklausų ribojimui.

Įėjimo į puslapį metu.

1 minutė

Unikalus identifikatorius

_ga

Slapukas renka informaciją apie vartotojų elgseną svetainėje ir yra naudojamas siekiant išsaugoti statistinę informaciją.

Įėjimo į puslapį metu.

2 metai

Unikalus identifikatorius

Kiti

cookieconsent_status

Slapukas informuojantis vartotojus apie slapukų naudojimą svetainėje.

Pirmo įėjimo į puslapį metu.

1 metai

Unikalus identifikatorius

 

Mūsų el. parduotuvės slapukai nerenka jokių Jūsų asmens duomenų ir jie nėra naudojami siekiant atpažinti konkretų naudotoją. Bet kokiu atveju, Jūs galite apriboti slapukų naudojimą arba juos ištrinti. Daugiau informacijos kaip tai padaryti rasite adresu https://www.aboutcookies.org/

Rinkodara (naujienlaiškiai)

Svetainės vartotojas įvesdamas el. pašto adresą bei paspausdamas rodyklę ties užrašu „Naujienlaiškis“ arba registruodamasis svetainėje, gali patvirtinti, kad jis nori gauti tiesioginės rinkodaros pasiūlymus (naujienlaiškius). Atkreipiame dėmesį, kad svetainės lankytojas gali bet kada atšaukti duotą sutikimą bei atsisakyti gauti tiesioginės rinkodaros pranešimus (naujienlaiškius). Tai galima padaryti vartotojo paskyroje panaikinus duotą sutikimą gauti naujienlaiškius (atžymėjus varnelę) arba kreipiantis į mus el. paštu.

Dalijimasis Jūsų asmeniniais duomenimis

Svetainės lankytojo asmens duomenimis su trečiaisiais asmenimis dalijamės, kai šis veiksmas yra būtinas siekiant užtikrinti paslaugų teikimą. Asmens duomenystretiesiems asmenims yra pateikiamiribota apimtimi. Tai reiškia, kad su trečiaisiais asmenimis dalijamės tik informacija, kuri reikalingatrečiųjų asmenų teikiamų paslaugų atlikimui įvykdyti.

Asmens duomenimis galime dalintis su šiais trečiaisiais asmenimis:

·      Kurjerių tarnyboms. Siekiant pristatyti Jums prekes, kurjerių tarnyboms nurodome asmens duomenis reikalingus prekei pristatyti (pvz.: kliento vardas, pavardė, adresas, telefono numeris);

  • Tam tikrus vartotojo duomenis gali matyti svetainės analitikos paslaugų teikėjas – „Google Analytics“, kuris analizuoja informaciją susijusią su internetinės svetainės lankomumu;
  • Jeigu iš mūsų svetainės pateksite į socialinį tinklą (pvz.: „Facebook“), socialinis tinklas galimai turės prieigą prie Jūsų asmens duomenų, kuriuos atskleidėte mūsų svetainėje. Šiais atvejais, rekomenduojame perskaityti socialinių tinklalapių privatumo politikas, kadangi už jose pateiktą informaciją atsakomybės neprisiimame;
  • Paslaugų teikėjams (pvz.: įmonei atsakingai už svetainės informacinių technologijų sistemų priežiūrą);
  • Išskirtiniais atvejais Jūsų asmens duomenys gali būti atskleidžiami valdžios institucijoms dėl teisinių priežasčių (pvz.: pagal pradėtą teismo procedūrą);

·       Jūsų asmens duomenimis galime dalintis siekdami ginti ir apsaugoti savo ar mūsų klientų teises, esant pagrįstam pagrindui, jog šios teisės buvo arba bus pažeistos.

 

Asmeninių duomenų saugumas

Informacija apie vartotoją svetainės duomenų bazėje yra saugoma ne ilgiau kaip 5 metus nuo paskutinio prisijungimo prie vartotojo profilio datos. Praėjus nustatytam terminui, visi asmens duomenys yra ištrinami.

Tvarkydami svetainės lankytojų asmens duomenis mes naudojame technines priemones, kuriomis siekiame apsaugoti vartotojų asmeninę informaciją nuo asmens duomenų pažeidimų (pvz.: neteisėtas dalijimasis informacija, asmens duomenų nutekėjimas, neteisėtas duomenų praradimas, sunaikinimas ir pan.) Pabrėžiame, kad nėra 100% saugios priemonės elektroninio ar fizinio duomenų perdavimui ir saugojimui užtikrinti, todėl visada išlieka asmens duomenų pažeidimo grėsmė.

Asmens duomenų saugumui užtikrinti naudojamos techninės priemonės:

·      Svetainėje užsiregistravusių vartotojų prisijungimo prie svetainės duomenų apsaugojimas slaptažodžiais duomenų bazėje;

·     SSL sertifikato naudojimas. SSL sertifikatas naudojamas siekiant vartotojams padėti nustatyti svetainės tapatybę, užšifruoti tarp vartotojo ir serverio perduodamus duomenis bei garantuoti perduodamųduomenų vientisumą ir originalumą duomenų gavėjui;

·     Naudojame fizines apsaugos priemones, siekdami apsisaugoti nuo asmens duomenų pažeidimų.

Vaikų asmeninių duomenų tvarkymas

Mūsų svetainė nėra pritaikyta asmenims jaunesniems negu 16 metų, kurie naudojasi tinklalapiu neturėdami tėvų ar globėjų sutikimo. Mes žinodami nerenkame duomenų apie aukščiau minėtus asmenis bei rekomenduojame tėvams ar globėjams prižiūrėti savo vaikų iki 16 metų veiklą internete. Prašome nesinaudoti svetaine, jei Jums yra mažiau negu 16 metų ir neturite tėvų ar globėjų sutikimo.

Privatumo politikos pakeitimai

Pasiliekame teisę atnaujinti Privatumo politiką, nurodant svetainės lankytojui informaciją kada ši Privatumo politika buvo atnaujinta paskutinį kartą. Atnaujinta Privatumo politika įsigalios nuo to momento, kai ji bus paskelbta mūsų svetainėje. Prašome susipažinti su Privatumo politikos pakeitimais, o nesutinkant su atliktais pakeitimais, nesinaudoti mūsų svetaine bei teikiamomis paslaugomis. Informuojame, kad paskutinį kartą Privatumo politika buvo atnaujinta 2018-06-11.

Pagalba

Kilus klausimams, nusiskundimams dėl šios Privatumo politikos ar siekiant įgyvendinti duomenų subjekto teises, prašome kreiptis el. paštu info@xpadangos.ltarba skambinti telefono numeriu +370 672 13081. Maloniai Jus išklausysime ir atsakysime į užduotus klausimus bei išsakytas pastabas, taip pat, esant poreikiui, padėsime įgyvendinti Jūsų turimas duomenų subjekto teises.

Jeigu manote, kad pažeidžiame Jūsų, kaip duomenų subjekto teises, kreipkitės į mus aukščiau nurodytais rekvizitais. Šalims nepavykus ginčo išspręsti, duomenų subjektas, siekdamas įgyvendinti savo teises, turi teisę kreiptis į Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją.